فرانت اند چیست؟ برنامه نویسی Front End چیست؟
همانطور که در مقالات گذشته گفتیم؛ وبسایت ها به طور کلی به دو بخش وبسایتهای اختصاصی و وبسایت های که با CMS های از پیش طراحی شده مانند وردپرس تقسیم می شوند.
در وبسایت های اختصاصی تمام المان ها و بخش ها از ۰ تا ۱۰۰ کد نویسی می شود که که توسعه دهندگان وبسایت های اختصاصی به دو بخش فرانت اند (Front-End) و بک اند (Back-End) تقسیم می شوند و هر بخش وظایف مخصوص به خود را انجام می دهد.
در ادامه با برنامه نویسی فرانت اند آشنا می شوید.
برنامه نویس Front End کیست؟ چه وظایفی دارد؟
هر آنچه که در یک وبسایت میبینید، مانند دکمهها، جستجو، لوگو، نحوه تعامل کاربر، لینک، انیمیشنها، تصاویر و موارد دیگر، توسط یک توسعهدهنده و برنامه نویس فرانت اند با زبانهای برنامه نویسی فرانت اند (سمت کاربر) طراحی شده است.
پس از طراحی ui و ux وبسایت؛ برنامه نویس فرانت اند باید طرح را به وسیله کد پیاده سازی کند.
به طور کلی برنامه نویس فرانت اند (Front-End Programmer) یا توسعه دهنده فرانت اند (Front-End Developer) مسئول کدنویسی ظاهر وبسایت را برعهده دارد.
یکی از مهم ترین وظایف توسعه دهندگان فرانت طراحی وبسایت های ریسپانسیو است؛ بر خلاف گذشته که وبسایت ها در دستگاه های مختلف فقط به یک صورت دیده می شدند امروز سایت ها برای دسکتاپ، تلفن همراه و تبلت به صورت بهینه و جدا طراحی می شوند که استفاده از سایت را برای کابران آسان می کند.
برنامه نویسی فرانت اند چیست؟
با وظایف توسعه دهنده فرانت اند آشنا شدید و حالا سوال پیش می آید که چگونه برنامه نویس فرانت اند شویم ؟ لازم است چه مهارت هایی را فرا بگیریم؟
۳ زبان اصلی برنامه نویسی فرانت اند HTML ،CSS و Javascript است که توسعه دهنده به ترتیب باید این زبان ها را یاد بگیرد.
البته توسعه دهنده فرانت اند علاوه بر این ۳ زبان باید چارچوب ها، فریم ورک ها و سایر ابزارهای کمکی را یاد گیرد و توانایی استفاده از آن ها را در پروژه های مختلف داشته باشد.
در ادامه به طور خلاصه با این ۳ زبان آشنا می شوید.
HTML
HTML (اچ تی ام ال) مخفف HyperText Markup Language است که به کمک تگ های اچ تی ام ال محتوای صفحه مانند دکمه ها، پیوندها، متن ها، عنوان ها، لیست ها و ... ایجاد می شود.
CSS
CSS (سی اس اس) مخفف عبارت Cascading Style Sheets است که به المان هایی که با HTML ایجاد شده استایل می دهد مانند رنگ، فونت، انیمیشن، اندازه و ... .
Javascript
به کمک جاوا اسکریپت صفحات وب با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند و می توان گفت جاوا اسکریپت به المان های سایت جان می بخشد.
برای مثال؛ زمانی که شما در سایتی نظر خود را می نویسید و دکمه ارسال را می زنید به وسیله جاوا اسکریپت فرم به سرور ارسال می شود.
فریم ورک های فرانت اند
توسعه دهنده وب پس از یادگیری زبان های فرانت اند باید فریم ورک های آن ها را نیز یاد گیرد تا طراحی سایت آسان تر و سرعت کدنویسی بیشتر شود.
فریم ورک (FrameWork) شامل کتابخانه و قوانین برنامه نویسی است که به برنامه نویس کمک می کند از کدهای کمتری استفاده کند و سریع تر باشد. هر زبانی فریم ورک مخصوص خود را دارد.
فریم ورک های CSS عبارتند از :
- Bootstrap
- Foundation
- Bulma
- Tailwind CSS
- UIkit
- Milligram
- Pure
- Tachyons
- Materialize CSS
- Semantic UI
فریم ورک های دیگری نیز وجود دارد که ما معروف ترین آن ها را نام بردیم.
فریم ورک های جاوا اسکریپت عبارتند از :
- Angular
- Vue JS
- Next JS
- React JS
- Ember JS
- Svelte JS
- Gatsby JS
- Nuxt.JS
جاوا اسکریپت فریم ورک های دیگری نیز دارد که ما معروف ترین آن ها را نام بردیم.
طراحی سایت اختصاصی با معرفان
به طور کلی کار برنامه نویسی و کدنویسی امری تخصصی است و از عهده هر شخصی بر نمیآید. بخش فرانت اند سایت علاوه بر خلاقیت نیاز به تخصص و تجربه دارد و فردی که مسئول انجام این بخش است باید با UI (User Interface) آشنایی داشته باشد تا بتواند طرح را به خوبی با علم خود اجرا کند.
دپارتمان دیجیتال مارکتینگ معرفان متشکل از تیمی مجرب و متبحر است و همواره برای پیشرفت کسبوکارها در عرصه آنلاین میکوشد تا بهترینها را ارائه دهد.
در این راستا ما کلیه خدمات دیجیتال مارکتینگ از جمله طراحی سایت اختصاصی و وردپرسی، سئو، تولید محتوا متنی و تصویری، برندسازی، تبلیغات آنلاین و ... را ارائه میدهیم.
طراحی سایت اختصاصی میتواند موجب تمایز کسبوکار شما در حوزه آنلاین شود زیرا طراحی سایت فارغ از قالبهای تکراری صورت می¬گیرد؛ از این رو میتواند به کسبوکار شما کمک کند تا منحصر به فرد به چشم بیایید. جهت دریافت مشاوره میتوانید با شماره 02188704000 تماس حاصل فرمایید تا کارشناسانمان شما را راهنمایی کنند.